Chocolade – Kokoskoeken

ca. 12 stuks

Ingrediënten:

  • 225 gram Volkorenkoekjes met pure chocolade (bijv. Verkade Digestive)                         
  • 80gram Boter
  • 175 gram Gecondenseerde melk        
  • 1 losgeklopt ei    
  • 2 tl. Vanille suiker
  • 2 el. Basterdsuiker
  • 6 el. Zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram Kokosrasp
  • 100gram Pure chocolade

Tip; Heb je liever melk chocolade. De Verkade koekjes zijn er ook in melkchocolade. Neem  ipv. 50gram Pure chocolade, 50gram melkchocolade. Leg bakpapier in een lage bakvorm van ongeveer 20 x 20 cm.

Bereiding:

  • Verkruimel de koekjes.
  • Smelt de boter samen met 50 gr chocolade  in een steelpan, roer de koekkruimels erdoor.
  • Druk het kruimel mengsel stevig aan in de bakvorm.
  • Roer de gecondenseerde melk, ei en de vanille suiker, basterdsuiker tot een glad mengsel.

Roer het zelfrijzend bakmeel en de kokosrasp erdoor. Schenk dit over de bodem en strijk het glad.

  • Bak de koek 20 min. In een op 180ºC voorverwarmde oven, tot de kokoslaag stevig en goudkleurig is.
  • Wanneer de koek wat afgekoeld is, smelt je de chocolade, hiermee bestrijk je de bovenkant van de koek.Cupcake-store and More!
© 2011 - 2020 Cupcake-store and More! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel