Chocolade chip koekjesChocolade chip koekjes

Porties: ca.18

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 170 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 325 gram chocolate chips (of fijn gehakte pure chocolade)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min

Verwarm de oven voor op 170ºC/Gasovenstand 3. Spray een bakplaat in met bakspray of bedek de bakplaat met bakpapier. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom een roer door elkaar. Laat deze hierna even rusten. Roer de gesmolten boter, bruine suiker en suiker in een middelgrote kom goed door elkaar. Mix het vanillesuiker, ei en eigeel er doorheen tot een licht en romig mengsel. Voeg het bloemmengsel toe en roer dit goed door elkaar. Roer de stukjes chocola er doorheen met een houten lepel. Schep hoopjes deeg op de bakplaat (gebruik voor ieder koekje ongeveer 4 el deeg) op ongeveer 8 cm afstand.

Bak de koekjes 15-17 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de randjes licht verkleurd zijn. Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.Cupcake-store and More!

© 2011 - 2020 Cupcake-store and More! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel