Luchtige aardbeientaart met mascarponeLuchtige aardbeientaart met mascarpone

 

Ingrediënten:

Voor de vulling:

  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 3-4 eetl. aardbeienjam
  • 500 gram aardbeien
  • Pakje slagroom
  • 20 gram suiker

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180ºC (gasovenstand 3).

Spray een bakvorm van Ø25 cm in met bakspray en bestuif hem met bloem. Klop de boter en de suiker licht en luchtig. Roer hierna rustig de eieren en de vanillesuiker erdoor. Zeef het bakmeel en het bakpoeder samen boven de botermassa en spatel het er luchtig doorheen. Giet dit in de voorbereidde bakvorm en bak de cake in 25 minuten gaar. Prik er een satéprikker in, wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar.

Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd deze door de helft. Stort de cake op een taartrooster en snijd deze horizontaal in twee lagen.

Klop de mascarpone met de suiker luchtig. Leg de 2 helften van de cake naast elkaar. Smeer de aardbeienjam op de bovenkant van 1 cake, hier overheen gaat het mascarpone mengsel. Bekleed de laag mascarpone met aardbeien, houdt er nog wat van apart ter decoratie.

Leg de andere helft van de cake er boven op. Klop de slagroom met de suiker en smeer de taart met behulp van een spatel hiermee in.  

Decoreer de taart met de laatste aardbeien.Cupcake-store and More!

© 2011 - 2020 Cupcake-store and More! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel