Oven 180 graden C

Baktijd 8-10 minuten (met de cookie press)

Baktijd 10-12 minuten (met de spuitzak)

Ingrediënten:

340 gram zachte boter

190 gram fijne suiker

1 ei (op kamertemperatuur)

520 gram bloem (of Cookiemix)

1 theelepel bakpoeder

2 eetlepels melk

1 theelepel vanille extract

½ theelepel amandel extract

Hulpmiddelen:

Mixer of keukenmachine

Wilton cookie press of een spuitzak met ster spuitmond

Aluminiumfolie

Bakplaat

Bereidingswijze:

Klop de boter met de suiker tot een zachte romige massa. Voeg dan de melk en de extracten toe en daarna het ei. Als alles goed gemengd is kan langzaam de bloem met de bakpoeder erbij. Mix dit goed door tot er een korrelig beslag ontstaat.

Vul de cookiepress met het beslag en druk het goed aan zodat er geen lucht tussen zit.

Leg aluminiumfolie op een vlak werkblad en houd de cookiepress er tegen, Druk één keer en haal de press langzaam van de folie. De koekjes moeten aan de folie blijven plakken.

Bak de koekjes op een bakplaat in het midden van de oven tot een licht bruin randje ontstaat. Haal de koekjes van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.

Dan kunnen de koekjes worden versiert met bijv: royal icing (glazuur), chocolade, sparkles/glitters, decoratiegel, jam, suiker decoratie ed.

Voor het werken met een spuitzak kan het zijn dat het beslag te dik is. Voeg er dan nog een paar lepels melk toe om het beslag iets smeuïger te krijgen.Cupcake-store and More!

© 2011 - 2020 Cupcake-store and More! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel