Circa 12 stuks
Ingrediënten:
Deeg
500 gr. Mix voor wit brood
125 ml water
125 ml melk50 gr boter
2 eetl. Bruine basterd suiker
Zout
1 ei
2 theel. Kaneel
Deeg in de broodmachine:
500 gr. Bloem
125 ml water
125 ml melk
6 eetl. olie
1 theel. gist
2 theel. kaneel
1 ei
1 zakje vanille suiker
Zout
Kies optie pizzadeeg
Appel vulling:
125 gr bruine basterdsuiker
75 gr. Suiker
1 theel. Kaneel
3 appels
Bereidingswijze:
Bereid het deeg met het water, melk, 1 ei , 50 gr. boter , 2 theel. Kaneel, 2 eetl. Bruine basterdsuiker en een beetje zout volgens de verpakking. Na het kneden het deeg 15 min. afgedekt laten rusten.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Schil de appels, snijd deze in stukjes en meng de appels met 1 theel. Kaneel
125 gr. Bruin basterd suiker en 75 gr. Suiker.
Bestuif de werkbank met bloem, rol hier het deeg op uit tot een plak van ongeveer 30x50 cm.
Smeer de plak dun in met olie.
Verdeel het appelmengsel over het deeg.
Rol het deeg vanaf de smalle kant op, voorzichtig maar tussendoor wel aanduwen.
De laatste flap goed vast plakken met een beetje olie, het deeg aanduwen zodat het sluit.
Snijd plakken van ongeveer 1,5 cm, leg deze op de met bakpapier bedekte bakplaat.
Bak ze in +/- 12 min. gaar.