(ca. 12 stuks)

Ingrediënten:

Bodem:

choco-caramel.jpg

80 gr. Zachte margarine

30 gr. Bruine suiker

125 gr. Bloem

50 gr. Havervlokken

Karamelvulling:

2 el. Boter

2 el. Bruine suiker

2 dl. Gecondenseerde melk

Tip; Gecondenseerde melk, zit in een blikje van het merk Frieschevlag, staat bij de koffiemelk.

De inhoud is 397ml, dit is genoeg voor 2 koeken.

Glazuur:

100 gr. Pure chocolade

25 gr. Witte chocolade

Tip; de chocolade omdraaien, 100gr. Witte, 25 gr. Pure…ook erg lekker!!!!

Bereidingswijze:

Bodem:

Verwarm de over voor op 180 graden.

Roer de margarine met de bruine suiker in een kom tot een schuimig geheel.

Voeg de bloem en havervlokken toe en kneed ze er goed door.

Dit mengsel blijft behoorlijk los, word geen deegbal.

Druk het mengsel op de bodem van een laag bakblik of ovenschaal van 20 x 20 cm doorsnee.

Bak het mengsel 25 minuten in de voorverwarmde oven of tot het goudbruin is en stevig aanvoelt.

Laat de bodem in de vorm afkoelen.

Caramelvulling:

Verwarm voor de vulling alle ingrediënten in een steelpan, op een laag vuur.

Breng het al roerend langzaam aan de kook (blijf goed over de bodem roeren het brand zeer snel aan).

Laat het 3-4 minuten al roerend in dikken, tot het dik en stroperig is.

Schenk de karamelvulling over de gebakken bodem in de vorm en laat hem afkoelen.

Glazuur:

Smelt voor het glazuur de pure chocolade en strijk dit over de karamellaag.

Smelt de witte chocolade au bain-marie.

Met een dessertlepeltje strooi je deze als het ware over de pure chocolade laag.

Laat de chocolade hard worden, evt. in de koelkast. (maar laat de koek wel even uit de koelkast voor je hem gaat eten, anders is de koek te koud)

Snijd hem daarna in vierkante stukken.

Cupcake-store and More!

© 2011 - 2020 Cupcake-store and More! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel