20-25 stuks.

 

Oven 150 graden C

cupcakes

Baktijd 17-20 minuten

 

Ingrediënten:

Voor Kant en klare Cupcakemix klikt u hier.

250 gram zachte boter

250 gram witte basterdsuiker

4 grote eieren (op kamertemperatuur)

250 gram gezeefde bloem

snufje zout

1-2 theelepels bakpoeder

 

Hulpmiddelen:

Mixer of keukenmachine

20-25 papieren cupcakevormpjes

evt een muffin bakvorm (voor een mooie ronde cupcake)

 

Bereidingswijze:

Klop de boter met de suiker tot een zachte romige massa. Klop daarna één voor één de eieren er door. Voeg het zout en de bakpoeder toe aan de bloem en spatel het bloemmengsel voorzichtig door tot een egaal beslag.

Vul de cakevormpjes voor tweederde met het beslag en plaats de bakvorm in het midden van de oven voor 17-20 min op 150 graden C. Prik voordat je ze uit de oven haalt met een saté prikker in de cupcake om zo de gaarheid te controleren.

 Als er niets aan je prikker blijft plakken is de cupcake gaar.

 

Laat ze dan op een rooster afkoelen.

 

Variatie tip:

 

Chocolade cupcakes

Voeg extra 50gram cacaopoeder en 150gram kleine stukjes pure chocolade toe.

 

Cappuccino cupcakes

Voeg extra 2-3 eetlepels oploskoffie of espresso, 125gram grofgehakte walnoten en 2-3 eetlepels slagroom toe.Cupcake-store and More!

© 2011 - 2020 Cupcake-store and More! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel