Oven 170ºC, baktijd ca 45 minuten.

Ingrediënten:

200 gram zachte boter + wat boter voor de vorm
150 gram suiker
50 gram bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren ( op kamer temperatuur)
200 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm
1 theelepel kaneel
1 mespunt zout
200 gram stroopwafels in kleine stukjes

Hulpmiddelen:

Mixer of keukenmachine
cakevorm plm. 30 cm.

Bereidingswijze:

Vet de cakevorm in en bestrooi deze met bloem.
Klop de boter met de suiker tot een zachte romige massa. Klop één voor één de eieren erdoor.
Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erbij + het zout en kaneel. Mix dit goed door tot er een egaal beslag ontstaat. Roer met een lepel de stukjes stroopwafel door het deeg.
Vul de cakevorm met het deeg.

Zet de vorm met het deeg in het midden van de koude oven. Zet de oven op 170 graden C. en bak de cake in plm. 45 minuten bruin en gaar.
Prik voordat je de cake uit de oven haalt even met een breipen of satéprikker om te controleren of de cake echt gaar is. Zit hier geen deeg aan dan kun je de cake uit de oven halen.

Laat de cake plm. 10 minuten in de vorm rusten en laat daarna de cake uit de vorm op een rooster afkoelen.

Cupcake-store and More!

© 2011 - 2020 Cupcake-store and More! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel